Otomatik Çim Sulama ve Damla Sulama Sistemi Nasıl Çalışır ?
Sulama zamanlayıcılarının kontrol ettiği Selenoid (Elektrik & Pilli) vanalar, istenen bölgedeki su geçişini kontrol eder ve bu vanaların üzerine monte edilen Ana boru ve ekleme malzemeleri sayesinde su geçişi başlar ve tasarlanan noktalardaki sprey başlıklar sulama işlemini gerçekleştirir.
Zamanlayıcılar Elektrikli veya Pilli olarak talep ve olanaklar doğrultusunda seçilebilmektedir. Arazi Çim ve Bitki-Ağaç sulama olarak 2 Ayrı yöntem ile sulanabilmektedir.
- Çim sulama sistemi için Sprey Başlıklar
- Bitki Sulamak için İse Damlama Sulama Boruları Kullanılır
İstanbul otomatik Sulama Hizmet alanları
Birlik Rulo Çim Firması olarak İstanbul ve çevre illerinde Villalar – Belediye Park ve Bahçeleri – Fabrika Alanları Tarlalar ve bahçeler – Kamusal Alanlar – Spor Tesisleri vb alanlarda otomatik sulama hizmeti sunmaktayız. Bunlarla beraber Hazır Çim, Rulo çim, Bina İlaçlama, Bodina Taşı ve Hizmetleri, Peyzaj Hizmetleride vermekteyiz.Otomatik Sulama Sisteminde Kullanılan Ana Malzemeler Nelerdir ?
- Boru ve Ekleme malzemeleri
- Sprey başlıklar
- Damlama boruları
- Selenoid vanalar
- Zamanlayıcılar
- Sulama sensörleri
Otomatik Çim Sulama ve Damla Sulama Sistemi Montajı Nasıl yapılır?
Öncelikle otomatik sulama yapılacak toprak yüzey yaklaşık 25 cm derinlikte ve 15cm eninde kazılmaktadır. Kazılan kanala gömülen boruların üzerine sırasıyla ;
- Boru ve Ekleme Malzemeleri
- Sprey başlıklar
- Damlama Boruları
- Selenoid Vanalar
- Zamanlayıcılar
- Sulama Sensörleri
gibi elemanlar sırasıyla monte edilerek, otomatik sulama sistemi bölüm bölüm tamamlanmaktadır. İşlem sonunda toprak üzerinde sulama işlemi sırasında hortum ve diğer parçalarını göremezsiniz.
Sprey Başlıklar – Rotor Fıskiyeler
Otomatik Çim Sulama ve Damla Sulama sistemlerindeki suyun basıncı sayesinde yeryüzüne çıkarak önceden ayarlanan yarıçaplarda suyu püskürterek çim yüzeylerde eşit bir sulama sağlamaktadır. Sulama işlemi bittiğinde tamamen yüzeye gömülürler.
Sprey fıskiyeler 2’ye ayrılırlar.
- Sprey Fıskiyeler
- Rotor Sprey Fıskiyeler
Sprey Pop-up fıskiyeler sprey spreyler bir nozul ve bir gövdeden oluşur ve 1 mt. ile 9,1 mt arasında belirli bir alanı sular. Rainbird ve Hunter çok çeşitli nozul ve sprey gövdesi çözümleri sunmaktadır.
Rotor Sprey Fıskiyeler İse 8mt. İle 60mt arasındaki belirli bir alanı sular. Özel ayar anahtarı sayesinde açı ve atış ayarları yapılabilmektedir.
Doğru sprey gövdesi ve nozul kombinasyonu bitki türü, toprak türü ve alanın şekli dikkate ele alınıp doğru modelle eşleştirilerek bulunur.
Vana Kutusu ve Selenoid Vanalar
İstanbul Otomatik sulama sistemlerindeki suyun açılma ve kapanma işlemini, akış debisini otomatik olarak kontrol eden ana elemanlardır. Kontrol vanaları sulama sisteminizin kalbidir. Düşük debiden yüksek debiye, temiz sudan kirli suya ve düşük basınçtan yüksek basınca kadar, işinizi görebilecek ve yıllar boyu güvenilir şekilde çalışacak bir vana vardır. Sulama kontrol ünitesi tarafından yönetilmektedir. Pilli ve Elektrikli olarak 2’ye ayrılırlar
Kontrol ünitesinin elektrikli veya pilli olarak seçimi sonrasında ana boru çaplarına göre çeşitleri bulunmaktadır.
Zamanlayıcılar
Kontrol Üniteleri Otomatik Sulama Sisteminin beynidir. Programlanan çalışma zamanlarına uygun şekilde, belirlenen sulama bölgelerini açar ve kapatır. Düzgün programlanan kontrol üniteleri peyzaj alanının ideal sulama zamanında doğru miktarda su almasını garantiler. Doğru kontrol üniteleri seçilmesi tipik olarak sistemde ihtiyaç duyulan bölge sayısına ve gelecekte bölge sayısının artırılmasına veya azaltılmasına bağlıdır.
Zaman Saatleri 2’ye Ayrılırlar
- Pilli Sulama Zamanlayıcıları
- Elektrikli Sulama Zamanlayıcıları
Sensörler
İstanbul Otomatik Sulama Sistemleri yağmurlu günlerde sensörler sayesinde gereksiz sulamayı keserek erteleme imkanına sahiptir. Spesifik bir malzeme olması sebebi ile müşteri talepleri doğrultusunda sisteme eklenebilir.